ARASICAKLAR
İçliköfte söylediyseniz eyer tazeyse üstündeki hamuru gevrektir içindeki karışımı lezzetlidir
Eyer bayatsa iç karışımının keti kokar veya önceden pişirmişlerdir ve yagın ustünde bekleye bekleye buharını çeker ve yumuşar hamuru normalden daha yağlı olur
İçliköfte |
Patates tava tazeyse sıcak ve gevrektir eyer deyilse daha önce yapıldıysa kolaylık olsun diye gevrekligini kaybeder ve iyice yğı çekmiş olur birde kararmışsa yağı iyice çekmişsse pişirme yağı iyice ısınmadan acele edilerrek atılmıştır bu yüzdende tam pişmez yağı çeker kararır
Patates tava |
bu sefer lahmacun sertleşir tamamı sadece kenarları deyil
Lahmacun |
Suböregi veya ona benzer bir börek söylemişseniz eyer tazeyse börek yumuşacık içindeki peyniri erimiş şekildedir böreğin en üstündeki yufkası kıtır kıtır ufalanır
bayatsa yani 6 saat önce yapılmışsa börek aşağıya doğru çökmüştür yagı böreğin en altında toplanmıştır yani üstü kuru ama altı vıcık vıcık yag olmuştur ve içindeki peynir iyice kurur ekşimik gibi top top durumda olur
Suböregi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder