Anayemekler
DANA ETLERİ
Et steak le başlayalım Bonfile Antrikot Tibonsteak Dana pirzola beefsteak dana,şiş
Antrikot Tibonsteak Dana pirzola bunların hepsi aynı bölgedendir en lezzetli olanlarda bunlardır
kısaca anlatmak gerekirse Tibonsteak bütünüdür 500 600 gr arasıdır Tibonsteak adını ortasında bulunan t şeklindeki kemikten alır bir tarafı geniş bir tarafında ufak bir parça vardır ufak parçayı ayırırsanız bofile olur büyük tarafını kemiğinle keserseniz dana pirzola olur kemiğini alırcanız sadece et olarak verirseniz antrikot olur biftek daha tatsısdır biftek genelde soslu şekilde sunulur
neyse asıl konumuza dönelim bu tür etlerde daha önceden pişirme çünki müesseler için maliyetli etlerdir sadece yalnış sipariş alınmıştır geri gitmiştir oda şansınıza et sizi geldi eti kestiniz ağzınıza attınız ve baktınızki suyunu kaybetmişse üstü ve altı sıcak ama ortası çok sıcak deyilse çünki ısıtmak için ızgaraya koyarlar ama iyice kurumasın diye fazla tutmazlar onun içinde ortasıda tam sıcak olmaz.
Dana,şiş yeni pişnişse sulu ve yumuşaktır ama deyilse suyunu kaybeder tabiri caizsse sakızgibi olur
çiğne çiğne parçalanmaz birde üzerinde ızgara izleri olur normalde şişe saplanıp ateşin üstünde pişer
geri geldiyse tekrar şişe saplanmaz ızgaranın üstünde ısıtılır
KEBAPLAR
Aslında hepsi kıymadır eklenen içeriğe göre isimleri deişir normalde suludur yumuaşaktır
ama eyer fazla yapıldıysa veya oturan bir guruba servis yapılıp içlerinde istemeyenler olmuştur bu şekilde yedek oluşur tekrar müşteriye gönderilmişse suyunu kaybetmiştir lestik gibi bir hal almıştır en belirginide üzerinde ısıtılırken oluşan ızgara izleridir çünki pişmiş kebabı tekrar şişe saplayamazlar ızgara üstünde ısıtırlar
Mesela Adana ve urfa kebapları yani acılı ve acısız kebaplar kebap yiycekseniz acısız yiyin baharatlık isteyin kafanıza göre katın
Çünki acısız kebap 2 veya 3 gün bekledikten sonra bozulur ve acılı kebap yapılır baharat bastırır bayatlıgını taze yiceksen acısız yiycen çünki bayatı veremez anlaşılır
DÖNER İSKENDER VE KÖFTELER
İşte geldik en çok bekletilen ana yemeklere
Köfte yeni pişmişsse içide dışıda heryeri sıcaktır ve suludur
öceden pişirilip sıcakta bekletilmişşe üstü sıcak içi ılıktır ve suyu bekletilen kabın dibine süzülür genelde kurumuş halde olurlar kabın dibindekilerde vıcık vıcık yaglı olur
İskender ençok yedek yapılan ana yemektir genelde döneri yedeklenir ama dahada kolaya kaçanlar son sunumuna kadar hazırlarlar sipariş geldiginde exstra sos tereyagı eklerler gönderirler bu beklemiş ikenderler çok basit anlaşılır ilk bakışta bekletilirken sıcağın etkisiyle tabagınkenarındaki domatessopsu afif kararmıştır veta kurumuştur içindeki tırnakpide domatessosu ve tereyağı iyice çektiği için hamur gibi olmuştur ve ekmegi çok sıcaktır çünki ısınan tabak bütün sıcaklığını en alttaki pideye verir
eyer yeni yapılmışsa pidesi gevrektir en belirgini pide çok sıcak deyildir sosu ve tereyağı tamamen emmemiştir
Döner en önemlisidir iyi döner yemek için öylen servisini tercih edin veya akşam 7:30 gibi yemeye gelin akşam sevisinde en yogun anda talebi karşılamak için kesilir yedek alınır siz kendinizi ayarlıycaksınız eyer mekan 12 de açılıyorsa engüzüel anıda yemek istiyorsanız en geç saat 1.gibi orda olun tam kendini toparladığı sulu anındadır yağını daha kaybetmemiştir birde tabi seçim sizin
döneri ideal pişkinlikte isteyin çok pişkin isterseniz döner yağını iyice kaybeder ve böylece tatsızlaşır
dönere tadını veren yağıdır danaeti ve kuzuetinin karışımından yapılır kuzu eti çoğunluktadır tadını veren kuzuetindeki yağıdır sadece dana eti kullanılsa tatsız yağsız olur pek beyenilmez
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder