Kuvet olarak getirilen yiyeceklereden kısaca örnek vermek gerekirse.
1.Tulum peyniri tereyağı lavaş [kabarık pide]
2.Turşu tereyağı tost melba
[tosmelbanın tanımı,( kıtır ekmek) tost ekmeğine benzer ama normalden daha yaglıdır 3,gün dolapta bekletilerek eskitilir daha sonra ince bir şekilde kesilerek fırında pişirilir
3.Acur turşusu tereyagı lavaş pide
4.zeytin ezmesi ve tereyağının karışımı, peynir ve yogurt karıştırarak top top yapılır ve karışık baharatlar üzerine dökülür lavaş pide
5. Etliekmek turşu yemeklerle tırnak pide
6.Karışık ekmek çeşitleri tereyağı turşu
Karışık ekmek çeşitlerinden örnek vermek gerekirse, Bazı ekmek fabrikalarının yaptığı %60 ı pişmi geri kalanıda masa geldiğinde 180 derece sıcaklıktaki bir fırında 6 dakika pişirilir son zamanlarda müesseseler bu tarz ekmekleri tercih etmeye başladı bir seferde 1 veya 2 haftalık ekmekğini alabiliyorlar soguk havada beklediği için uzun süre bekleyebilir başına bir ustada dikmelerine gerek kalmaz patronlar açısından pratik ve israfı az bir seçenektir
Çeşitleri: kepekli tarçın ve cevizli sade zeytinli ciabata ekmeği gibi çeşitleri var böylece misafirlerin her istediğine göre ekmek bulundurmuş oluyorlar
7.Acılıezme turşu tereyağı pusf ekmek
Tabi bu böyle gider ben kısaca bahsetmek istedim
Örnek resimler
LAVAŞ |
Tulum tereyağı |
salatalık turşusu |
tost melba |
Acılı ezme |
Karışık ekmek çeşitleri |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder